ICT op Bernrode

De automatisering op onze school bestaat uit ongeveer 180 computers, 30 beamers, 4 multifunctionele printer/copier/scanners, meerdere laserprinters, een VoIP telefooncentrale, een uitgebreid draadloos netwerk en een uitgebreid bekabeld netwerk.


Apparatuur:

De school heeft ongeveer 180 computers in gebruik, elk lokaal heeft een computer met daarop aangesloten een beamer en luidsprekers. Er zijn vier docentenwerkruimtes met meerdere computers.

Naast een 'echte' mediatheek met acht computers zijn er op 4 plekken in de school virtuele mediatheken die door de leerlingen in tussenuren en voor en na school gebruikt kunnen worden.
De kleinste virtuele mediatheek heeft 10 computers en de grootste 31.
Via deze computers zijn verschillende databanken te bereiken waar de school een abonnement op heeft, onder andere: uittrekselbanken, krantenbanken, Winkler Prins, etc..
Ook is er op al deze computers voor verschillende vakken oefensoftware geïnstalleerd: Muiswerk, Didasko, Wintoets.

De grootste virtuele mediatheek kan ook gebruikt worden als computerlokaal, er zijn daar verdere faciliteiten aanwezig om les te geven en om digitale toetsen af te nemen.
Alle computers hebben vrij toegang tot het internet en zijn allemaal verbonden met verschillende kleuren/zwart-wit/scanner/kopieer/printer apparaten.

Gymnasium Bernrode heeft in de school een open draadloos netwerk waar iedereen gebruik van kan maken met vrij toegang tot het internet.

Alle leerlingen en medewerkers hebben een eigen plek op het Bernrode netwerk die ze via hun gebruikersnaam en wachtwoord op school kunnen bereiken.
Deze gebruikersnaam is tevens het e-mail adres.

Beveiliging:

De opbouw van de beveiliging bestaat uit verschillende lagen. Het zogenaamde educatieve netwerk, waar de leerlingen gebruik van maken, is volledig gescheiden van het administratieve netwerk, waar de medewerkers gebruik van maken. Gebruikers van het draadloze netwerk zijn weer gescheiden van eerder genoemde netwerken. Daarnaast gebruiken wij twee Next Generation Firewalls. 

Software:
Offline:
Op alle computers kan de nieuwste versie van Microsoft Office worden gebruikt. Internet Explorer, Chrome en Firefox, Adobe Photoshop en Premiere en diverse oefen programma’s.

Online:
De schooladministratie gebeurt met software van Schoolmaster: Magister.
Deze software maakt het mogelijk om eenvoudig te communiceren met ouders, leerlingen en medewerkers. Naast een uitgebreide elektronische leeromgeving is ook inzage in cijfers en roosters mogelijk door ouders, leerlingen en personeel.
Aura mediatheek software wordt gebruikt om de uitleen administratie van de mediatheek te voeren.
Het boekenfonds maakt gebruik van online software van http://www.ez2xs.com/.
We maken gebruik van Office 365 om onder andere onze mail mee af te handelen.

Toekomst:
Wij hebben al een aantal stappen genomen in d
e verschuiving van netwerken ‘in huis’ naar netwerk mogelijkheden in de´cloud´. Het gebruik van andere devices zoals tablets in de klassen wordt ook al ondersteund door ons Wi-Fi netwerk. 


Hebt u nog vragen met betrekking tot ICT zaken op onze school, stuur dan een e-mail aan
ict@bernrode.nl en u krijgt antwoord van Rob van Erp of Marc Brok, de mensen van de ICT-afdeling.


Hr. M. Brok
hoofd ICT, webmaster
mbr@bernrode.nl

Hr. R. van Erp
systeembeheerder
rve@bernrode.nl

DownloadsLees hier de veel gestelde vragen over het Student Advantage programma (gratis thuisversie Office 365)
Leer hier hoe je goedkoop software kunt aanschaffen als je bij ons op school zit.

Gymnasium Bernrode | Abdijstraat 36 | 5473 AG Heeswijk-Dinther | Tel: 0413 - 291342 | Fax: 0413 - 294093 | E-mail: administratie@bernrode.nl