U bent hier:   Home
  |  Mijn Bernrode

Article Details

Schaakwedstrijd Leraren - Leerlingen Bericht geplaatst op: 26-6-2017

SCHAAKWEDSTRIJDLERAREN-LEERLINGEN 

Afgelopen dinsdag is er geschiedenis geschreven op Gymnasium Bernrode. Immers nog nooit tevoren heeft er een schaakwedstrijd plaatsgevonden tussen de leraren en de leerlingen. Wel zijn er vaker simultaansessies gegeven door de leraren, bijvoorbeeld door de vroegere conrector van der Rijdt (die van het pad voor de school). Overigens is een van de beste dameschakers in Nederland op dit moment, Bianca Muhren, een oud-leerlinge van Bernrode!


Dinsdag tijdens het 8e uur werd op 10 borden de strijd geopend in de koelte van lokaal 111. De diepe stilte werd enkel verbroken door het kraken van de hersenen. Het eerste punt werd binnengehaald door de rector, maar ondanks zijn goede voorbeeld vielen de volgende vier partijen in het voordeel van de leerlingen uit. Na een spannende en wisselende strijd moest mevrouw van Bennekom de koning leggen voor Poppy. Mevrouw Daemen, zelf een dame, had genoeg aan zichzelf en bood de zwarte dame op een presenteerblaadje aan aan Nick die dit aanbod verheugd aanvaardde. Tim en Tijn hadden op de borden 5 en 6 geen mededogen met de heren van den Brekel en van de Molengraaf.


Plotseling evenwel werd de stilte verbroken door een juichkreet van de heer van Lith die de koning van Kylo fraai mat zette: 4-2. Op bord 1 werd er vanaf het begin flink op los gehakt door Pieter en de heer van Maanen, maar de laatste koos de verkeerde voortzetting in een strategisch eindspel en moest de vlag strijken. De heren van Langen en Willems haalden na felle strijd hun punt binnen tegen Menzo en Rutger, maar nog steeds 5-4 voor de leerlingen.

Alle druk lag nu op de schouders van de heer van den Hoven en van zijn teamleider moest hij in een mindere situatie vol voor de winst gaan in een poging een gelijkspel binnen te halen. De druk bleek te groot voor van den Hoven, zijn dame viel jammerlijk, het punt ging naar Lars en daarmee was de overwinning voor de leerlingen binnen: 6-4.

Uit het kamp van de leraren klonk de roep om revanche, er had meer ingezeten! De leerlingen zijn hierbij uitgedaagd voor een nieuwe wedstrijd volgend jaar, want zo’n spannende en gezellige schaakmiddag mag zeker geen unicum in de geschiedenis blijven. 

   

   


Terug