U bent hier:   Home
  |  Mijn Bernrode

Article Details

Angelina wint glansrijk finale Read2me in Oss Bericht geplaatst op: 8-2-2018

Angelina wint glansrijk finale Read2me in Oss

Maandag 19 februari vond de regionale finale van de voorleeswedstrijd voor brugklassers, Read2Me, plaats in ‘De Groene Engel’ in Oss. Een pittige strijd waarbij Bernrode het o.a. moest opnemen tegen geduchte tegenstanders als Mondriaan College, Zwijssen College, Elde College en Titus Brandsma Lyceum. De regionale finale werd gepresenteerd door schrijfster Maren Stoffels.Angelina las tijdens de finale voor uit het boek ‘Onder mijn huid’ van Marlies Slegers en Laury trakteerde de zaal op een fragment uit het boek ‘Superhelden.nl’ van Marcel van Driel. De kwaliteit van alle voorlees talenten lag ook dit jaar op een hoog niveau en de spanning van de meegereisde supporters in de zaal was te snijden.
Na jaren tegen de top aangehikt te hebben, was het in deze finale eindelijk raak voor Gymnasium Bernrode. En hoe!De vijfkoppige jury kwam woorden tekort om de kwaliteit van de twee voorleestalenten van Bernrode, Angelina Ravikumar (1c) en Laury Linders (1a),te roemen. Voor het eerst in de geschiedenis van de regionale finale, kwam de voorzitter van de jury na het juryberaad met de mededeling dat de twee beste voorlezeressen beide van dezelfde school afkomstig waren: Gymnasium Bernrode. Op basis van haar innemende voorleesstem, het perfecte tempo, de sublieme intonatie en het actuele onderwerp van haar boek riep de jury Angelina uit tot winnares van de regionale finale van Read2me. Door deze overwinning mag zij Gymnasium Bernrode vertegenwoordigen bij de provinciale finale van Read2me op 19 april in Oisterwijk.

Wij feliciteren Angelina en Laury met de geweldige manier waarop zij Bernrode vertegenwoordigd hebben bij de regionale finale en wensen Angelina alle succes toe bij de provinciale finale in Oisterwijk. Ga ervoor!

SectieNederlandsTerug