U bent hier:   Home
  |  Mijn Bernrode

Article Details

Schaakkampioenschap voor de Zelfstandige Gymnasia Bericht geplaatst op: 10-2-2018

Voor de eerste keer heeft Gymnasium Bernrode deelgenomen aan de Schaakkampioenschappen voor de Zelfstandige Gymnasia. Het toernooi werd gehouden op het Coornhert Gymnasium te Gouda. En om half elf zaten Pieter Verhagen, Rutger Smulders, Lars Hollander, Menzo van Kessel, Tim van de Wal en Nick Verstappen klaar voor hun eerste partij, maar helaas … de tegenstanders uit Rotterdam kwamen niet opdagen, dus iedereen won de partij op tijd.
In de volgende ronden barstte het toernooi voor ons pas echt los: tegen het zeer sterke Trinitas gymnasium behaalde enkel Rutger een heel mooie overwinning. Tim gaf al snel zijn dame af en ook de anderen moesten nog warm draaien.De 3e ronde zorgde Nick voor ons enige bordpunt, in de 4e ronde deed dat Pieter met een prachtige aanval op de koningsvleugel van David Avedissian (een echte schaaknaam, maar daarvoor schrok Pieter niet terug). De laatste ronde tegen het St. Oelbert Gymnasium hadden we volop kansen: Pieter speelde erg sterk aan het 1e bord, maar liet in het eindspel de overwinning glippen met een remise. Menzo was eindelijk warm gedraaid en speelde met een prachtige Fischer-combinatie zijn tegenstander van het bord en ook Lars haalde overtuigend zijn punt binnen.Helaas, net verloren met 2,5 tegen 3,5! Het Trinitas Gymnasium uit Almere gaat door naar de halve finale.

Kortom, een heel gezellige schaakdag en een leerzame ervaring voor Bernrode, maar tegen alle teams hebben we onze tanden laten! Er zit veel potentie in dit jeugdige team en …we ‘ll be back next year!


Terug