U bent hier:   Home
  |  Mijn Bernrode

Article Details

Angelina wint 2e prijs Read2me Bericht geplaatst op: 21-4-2018

Angelina wint 2e prijs in Brabantse finale voorleeswedstrijd Read2me

Op donderdagavond 19 april schitterde Angelina Ravikumar (1c) opnieuw bij Read2me, de voorleeswedstrijd voor leerlingen uit klas 1. Nadat ze in februari de regiofinale van Read2me in de Groene Engel in Oss glansrijk had gewonnen, moest ze nu aantreden tegen de winnaars uit alle Brabantse regio’s.
De concurrentie was moordend en het niveau lag ongekend hoog op deze warme zomeravond in cultureel centrum Tiliander in Oisterwijk. Ademloos luisterde het publiek naar de 11 leerlingen die hun hele trukendoos gebruikten, maar soms ook moeite hadden hun zenuwen in bedwang te houden. Angelina nam het publiek op haar eigen coole manier mee in haar verhaal uit het boek ‘Onder mijn huid’ van auteur Marlies Slegers. Foutloos, met veel gevoel voor details en zonder enig spoortje van zenuwen bracht ze haar verhaal volkomen naturel over het voetlicht en dát werd door het publiek beloond met een daverend applaus. Vanaf dat moment was het nog lang wachten voordat de jury met de uitslag kwam. Ondertussen werd het publiek behalve op prachtige voorleesbeurten ook op aanstekelijke muziek van de band Lollypop en zangeres Koman getrakteerd.
De hele zaal ging uit zijn dak en het was even een momentje “bij deToppers”, maar dan in Oisterwijk. Eindelijk was het dan zover en werden alle 11 finalisten naar voren geroepen. Iedere finalist kreeg een persoonlijk commentaar van de jury. Hierna kwam dan het moment waar iedereen voor gekomen was: de bekendmaking van de 1e, 2e en 3e prijs, compleet met beker, oorkonde en lof van de jury. De delegatie van Gymnasium Bernrode zat op het puntje van de stoel en ging helemaal los toen de juryvoorzitter bekendmaakte dat Angelina de 2e prijs had gewonnen in deze zinderende, provinciale finale van Read2me.
Een uitzonderlijke prestatie als je weet dat er maar liefst 294 scholen aan deze competitie van Read2me hadden deelgenomen. Floortje Jansen (Dr. Knippenbergcollege, Helmond) en Wout van der Heijden (Jacob Roeland Lyceum, Boxtel) wonnen respectievelijk de 1e en de 3e prijs in deze finale waarin Angelina op een bewonderenswaardige manier de eer van Gymnasium Bernrode hoog heeft gehouden.
Angelina, proficiat met deze fantastische prestatie, je bent een kanjer!


Terug