U bent hier:   Home
  |  Mijn Bernrode

Article Details

Olympic Moves 2018; een groot succes voor Gymnasium Bernrode! Bericht geplaatst op: 11-6-2018

Olympic Moves 2018; een groot succes voor Gymnasium Bernrode!

Bekijk hier wat foto's. (inloggen nodig)

Afgelopen vrijdag werd er in en rondom Papendal, Arnhem gestreden om de nationale titel in 16 verschillende sporten. Gymnasium Bernrode was vertegenwoordigd in drie verschillende onderdelen; Streetdance, badminton en softbal.


Het softbalteam wist na een knallende voorronde met sterk veldspel een ‘The School Final’-ticket te bemachtigen. Maar helaas waren vrijdag de weergoden ons niet goed gezind. Een regenachtige ochtend waarbij er flink veel regen viel gooide heel het softbal plan letterlijk in het water. Het gehele programma van softbal werd afgelast.


Het dansteam, o.l.v. Renzo 4D, met daarin Maartje (2B), Nynke (2B), Kyra (3C), Roosmarijn (3C),  Anouk (3B), Floor (3B), Suze (4A), Senna (4A) en Birgit (5D) heeft een heel jaar hard getraind om tijdens The School Final de sterren van de hemel te dansen. Tijdens de voorronde, georganiseerd door het Maurick College, werden zij overduidelijk eerste. Vrijdag om 15:10 was het aan ‘Venomous’ dus de taak  om nog een keer alles te geven. En dat deden ze! Ze namen de 1e prijs in de categorie: ‘Schoolteam Recreatie –Streetdance’ mee naar Heeswijk-Dinther! Een super resultaat waar de gehele school trots op mag zijn!


Tenslotte waren wij nog vertegenwoordigd met vier(!) teams bij het badminton. Een middag met volop partijtjes waar de leerlingen telkens werden uitgedaagd om alles te geven want je speelt tenslotte tegen de beste teams/scholen van Nederland. Het was een spannende dag en we hebben knappe resultaten behaald: twee teams werden 5e, één team werd knap derde (Lucas, Ruben, Isa en Freekje) bij de recreanten klas 3/4 en ons vierde team; Tim, Pieta, Laura en Teun (allen klas 5) werd winnaar in categorie: ‘Schoolteam Recreatie’ en wisten zo de 1e prijs mee naar huis te nemen!!


Al met al een sportieve dag waarbij we de strijd zijn aangegaan met andere scholen uit Nederland. Een jaar lang werd er hard getraind door onze leerlingen om zichzelf zo optimaal mogelijk voor te bereiden op The Olympic Moves. Langzaamaan wordt de prijzenkast gevuld op school en wij zijn trots op onze leerlingen hoe goed zij het hebben gedaan op deze finale dag in Arnhem.  Chapeau!

Sectie LOTerug