Cultuurkaart

Met de Cultuurkaart stimuleert de overheid alle leerlingen uit het voortgezet onderwijs om deel te nemen aan culturele activiteiten. De overheid doneert €5,00 per leerling, waar school en ouders (geïnd via ouderrekening) het resterend bedrag voor hun rekening nemen.

Door de kaart te activeren komt er een bedrag van €15,00 per leerling beschikbaar.

Dit budget wordt op onze school collectief besteed, d.w.z. dat de budgethouder (cultuurcoördinator Marjan van Geffen) het geld inzet bij culturele projecten van uiteenlopende aard (m.n. schoolvoorstellingen, theatervoorstellingen, concerten, excursies, workshops, gastdocenten, Kunstbus).

De keuze voor een collectieve besteding komt voort uit onze ervaring met de CKV-bonnen, waarbij (ook landelijk) bleek dat veel geld indien individueel ter beschikking van de leerlingen, uiteindelijk niet besteed werd.

Met ons Cultuurprogramma wordt het beschikbare geld tot op de laatste cent gebruikt om onze leerlingen in contact te brengen met kunst en kunstenaars op het gebied van muziek, theater, literatuur, dans en beeldende kunst.

De kaart kan door de leerling zelf gebruikt worden als kortingskaart bij culturele instellingen, winkels en festivals. Leerlingen profiteren zo van dezelfde voordelen als betalende CJP-leden.

 

Op de website http://www.cultuurkaart.nl/ is steeds actuele informatie te vinden over het aanbod.

 

Met hun cultuurkaart kunnen leerlingen op de website van instellingen, zelf online kaarten reserveren.

 

 

 

Gymnasium Bernrode | Abdijstraat 36 | 5473 AG Heeswijk-Dinther | Tel: 0413 - 291342 | Fax: 0413 - 294093 | E-mail: administratie@bernrode.nl