Kunstbus Concertgebouw Amsterdam

Op vrijdag 23 mei rijdt de Kunstbus naar het Concertgebouw in Amsterdam. Voorafgaand aan het concert worden thema's uit het stuk tijdens een workshop onder de loep genomen. Door deze methode, waarbij het 'leren door zelf doen' centraal staat, krijgen de leerlingen inzicht in de betreffende compositie en ontwikkelen ze een positieve luisterhouding. Als resultaat van de workshop wordt een groepscompositie gemaakt die zal worden opgenomen op een cd. Deze wordt na afloop van de workshop naar school gestuurd. Het Concertgebouw beschikt over een uitgebreid instrumentarium bestaande uit piano, gitaren, keyboards en slagwerk waarvan de leerlingen tijdens de workshop gebruik kunnen maken.

NB: Leerlingen die zelf een instrument bespelen wordt verzocht hun instrument mee te nemen zodat ze hier tijdens de workshop op kunnen spelen.

Hier vond je de definitieve deelnemerslijst.

Dagprogramma:

8.45 uur: aanwezig bij hoofdingang Abdijstraat

9.00 uur: Vertrek Heeswijk

10.30-13.45 uur: instrumenten kunnen afgegeven worden bij de artiesteningang van het Concertgebouw (entree rechts om de hoek) en vervolgens vrije tijd *

14.00-18.00 uur: workshop o.l.v. Jurgen van Harskamp 

18.00-20.00 uur: vrije tijd om een hapje te eten (maaltijd of zakgeld mee)

20.15-22.15 uur: concert **

Rachmaninoff-Tweede pianoconcert in c, op.18,

Debussy-Prélude à l’après-midi d’un faune

Skrjabin-Le poème de l’extase, op.54

22.30 uur vertrek kunstbus Amsterdam

00.00 uur verwachte aankomst Heeswijk

Download hier het Inschrijfformulier.

* leerlingen mogen uitsluitend in groepjes de stad in, hun entreekaart is tevens een geldig vervoersbewijs in de tram

**Voor de deelnemende leerlingen zijn geen kosten verbonden aan vervoer met Kunstbus, workshop en concert; een en ander wordt met Cultuurkaart en subsidie van de gemeente Bernheze bekostigd. 

 

Leerlingen bewerkten hier een thema uit de vijfde symfonie van Mahler, waarna zij hun eigen compositie speelden als voorprogramma van het NedPhi-concert in de Grote Zaal!

 

Dit podiumoptreden is te bekijken en te beluisteren op:

http://www.youtube.com/watch?v=sFMvBEvB4gk

 

 

Gymnasium Bernrode | Abdijstraat 36 | 5473 AG Heeswijk-Dinther | Tel: 0413 - 291342 | Fax: 0413 - 294093 | E-mail: administratie@bernrode.nl