JEUGDGEZONDHEIDSZORG

Jeugdgezondheidszorg (JGZ)

De afdeling Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Hart voor Brabant zet zich in voor de bescherming en bevordering van de gezondheid van de jeugd tot 19 jaar.

Logopedisten, jeugdartsen, een jeugdpsycholoog en psychologisch medewerker, sociaal verpleegkundigen en teamassistenten richten zich op het opsporen van gezondheidsproblemen bij jeugdigen. Waar mogelijk staan zij u bij met adviezen over de gezondheid en ontwikkeling van uw kind.

Jeugdgezondheidszorg biedt uw kind op verschillende leeftijden een onderzoek aan. Er vinden periodieke onderzoeken plaats op 5-, 6-, 11- en 14-jarige leeftijd, maar u kunt ook altijd kosteloos een extra onderzoek of gesprek aanvragen. Het is belangrijk dat u tijdig met uw vragen of moeilijkheden komt. De kans is dan groter dat er iets voor uw kind gedaan kan worden.

Bovendien wordt het rijksvaccinatieprogramma uitgevoerd door de JGZ, waarbij kinderen worden ingeënt tegen een aantal infectieziekten zoals bof, mazelen, rode hond, difterie, tetanus en polio.

Yvonne Kip,
jeugdarts

Kim Claassen,
GGD verpleegkundige

Op Gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther zijn de hierboven genoemde JGZ-medewerkers actief.

Voor meer informatie over de onderzoeken en werkzaamheden van de GGD of voor het maken van een afspraak, kunt u bellen naar 0900 - 4636 443(lokaal tarief)

U kunt ook kijken op: http://www.ggdhvb.nl/