Bernrode 2e op FLL off-season event

Hoi, ik ben Milan Zweers en ik heb samen met David van de Ven meegedaan aan het ‘Off-Season-Event’ van First Lego League in Eindhoven.

Eerst leg ik even uit wat het inhoudt en wat het verschil is van dit toernooi in vergelijking met het normale  toernooi.

FLL is een wedstrijd waarin je een robot moet maken van Lego en programmeren, zodat hij allemaal verschillende missies kan uitvoeren op een mat.

Ook werk je aan een project en doe je aan teambuilding.

Er zijn 2 grote verschillen tussen het ‘Off-season-event’ en de normale First Lego League.

 

 Verschil 1:  Je hoeft geen project te maken, dus je hoeft alleen te focussen op het programmeren en bouwen van de robot om de missies uit te kunnen voeren.

Verschil 2: Je werkt samen met andere teams. Je maakt samen met elkaar afspraken over wie welke missie gaat uitvoeren en in welke volgorde we dat gaan doen. Dat ging erg goed en het was erg gezellig met de andere teams.

We zijn op 13 April samen naar de wedstrijd in Eindhoven gegaan zonder verwachtingen.

We waren namelijk de USB-Stick vergeten en alle oude programma’s van de normale deden het niet meer.

Uiteindelijk is het ons gelukt om de USB-stick via iemand anders van ons team te krijgen die ook mee zou doen maar uiteindelijk niet mee kon doen.

Toen we de programma’s hadden, konden we verder aan de slag en dat hebben we gedaan.

We zijn namelijk uiteindelijk 2e geworden J .

We hadden verloren van een team waarvan meerdere leerlingen ook op Bernrode zitten en waarvan de coach ook onze coach was op deze wedstrijd.

Dus we vonden het niet heel erg om van hen te verliezen
Media
  • fflnews