Leerlingen beloond met Award voor bijzondere prestatie op gebied van wetenschap,....

Winnaars gehuldigd!

Zesde editie ScienceMakers Awards dit jaar volledig online

Leerlingen Gymnasium Bernrode uit Heeswijk beloond met Award voor bijzondere prestatie op gebied van wetenschap, technologie en/of maken.

2 november, Den Haag – Vandaag start ScienceMakers een online campagne om de ruim 120 jongeren die afgelopen jaar een prestatie hebben geleverd op het gebied van wetenschap, technologie en maken een extra blijk van waardering te geven. Presentator Dennis Weening maakt tijdens de online campagne ScienceMakersLAB de verhalen achter deze jonge innovatieve talenten zichtbaar. Talent dat Nederlandse bedrijven en instellingen hard nodig hebben om wereldwijd de concurrentie aan te kunnen. Met ScienceMakers willen alle partijen verenigd in het Techniekpact het belang van wetenschap, technologie en maken in het onderwijs benadrukken en alle jongeren inspireren en enthousiasmeren hun talent hierin te ontdekken.


Op de foto: Presentator Dennis Weening – The making of

Door heel Nederland - en ook in het buitenland - vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Tijdens deze wedstrijden maken jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar de meest ingewikkelde berekeningen en briljante uitvindingen. Bedenken ze toffe ideeën. Én doen zij geniale ontdekkingen. De winnaars worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards. Wegens Covid-19 maken we van de 6e editie een online campagne. Alle winnaars ontvangen uiteraard wel hun welverdiende ScienceMakers Award voor hun bijzondere prestatie. Daarnaast delen we mooie verhalen van en over de ScienceMakers én maken we zichtbaar welke ingenieuze concepten en projecten deze talenten hebben bedacht, gemaakt en uitgevoerd.

EUSO team #1 - winnaars European Union Science Olympiad (EUSO)
Wanneer je meedoet aan de European Union Science Olympiad (EUSO) voeren leerlingen in teamverband diverse opdrachten uit op het snijvlak van biologie, scheikunde en natuurkunde. Zowel praktisch als theoretisch. De nationale eindronde vond plaats op 24 en 25 januari aan de Universiteit in Maastricht. Hidde Wilco van Dijk zat in een team namens het Gymnasium Bernrode. Samen met zijn teamgenoten - Martin en Robin - behaalde hij de eerste plek! Hiermee staan ze volop in de digitale schijnwerpers met hun terecht toegekende ScienceMakers Awards.
Meer informatie op: Sciencemakers.nl/projecten/2020/euso-team-1

ScienceMakersLAB
De ScienceMakers worden in november 2020 tijdens de online campagne ScienceMakersLAB in het zonnetje gezet! Benieuwd naar de jonge talenten en hun unieke prestaties? Houd dan de kanalen van ScienceMakers Nederland in de gaten: Sciencemakers.nl, YouTube, Instagram, Facebook en Twitter. Of volg de hashtag #SMANL op de genoemde kanalen.

Op de foto: ScienceMakers Award 2020

ScienceMakers ambassadeurs van de technologie
ScienceMakers zijn ambassadeurs voor inventiviteit, voor nieuwsgierigheid, voor ontdekken en voor het volgen van je passie. Deze tijd bewijst nog eens extra dat we al dit innovatieve talent hard nodig hebben om op hoog niveau mee te blijven draaien in de wetenschap, technologie en maken. ScienceMakers is een initiatief van Platform Talent voor Technologie dat zich inzet om alle jongeren in het onderwijs hun talenten voor technologie en ICT te laten ontdekken. Zodat meer jongeren gaan kiezen voor technologie en ICT. En dat is hard nodig. Groei en welzijn van onze samenleving zijn steeds meer verbonden met technologie. Of het nu gaat om klimaat, economie, zorg of veiligheid: technologie maakt het verschil. Bovendien neemt het tekort aan technici in ons land sterk toe in een uiterst interessante en uitdagende werksector. 

 


Media
  • science3