Schoolwiki

Alle schoolinfo op één plek! Overal en op elk apparaat.

Wij vinden het vanzelfsprekend om onze ouders en leerlingen zo goed mogelijk te informeren over het onderwijs van onze school, over de zorg voor onze leerlingen en over veel andere praktische zaken zoals vakanties en lesvrije dagen, lestijden, verlofaanvragen.  Vandaar deze schoolwiki, een handige digitale schoolgids met een slimme zoekfunctie, zodat alle informatie op één plek beschikbaar is en op elk apparaat. 

Schoolgids

Download onze Schoolgids 2023-2024!

2.6 De Medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad (MR) van Bernrode bestaat uit een ouder-, een leerling- en een personeelsvertegenwoordiging, van respectievelijk twee, twee en vier leden. Er zijn per schooljaar 6 officiële vergaderingen van de gehele MR en die vergaderingen worden bijgewoond door de schoolleiding. Indien dit nodig is, kunnen extra vergaderingen uitgeschreven worden. Deze vergaderingen zijn openbaar (zie jaarrooster op deze website). 

De MR adviseert gevraagd en ongevraagd de schoolleiding over alle beleidszaken. Op een aantal punten is advies of instemming van de MR noodzakelijk als er voornemens zijn het beleid te wijzigen of te vernieuwen. Samen met de schoolleiding zet de MR zich in voor het belang van allen die op Bernrode leren en werken. In geval van beleidszaken, (structurele) problemen, verbeterideeën, enzovoorts kunnen leerlingen, ouders en medewerkers een beroep doen op de MR. E-mailadres: MR@bernrode.nl

Meer informatie:
Medezeggenschapsraad
Ouders, leerlingen en personeelsleden van Gymnasium Bernrode kunnen via de medezeggenschapsraad (MR) meedenken en op een aantal terreinen meebeslissen over het beleid van de school. Op basis van wettelijke regelgeving wordt de MR om instemming en/of advies gevraagd waardoor het schoolbeleid formeel uitvoerbaar wordt. Hierdoor, maar ook door het ongevraagd advies uitbrengen, kan de MR invloed uitoefenen op het beleid van de school. In die zin heeft de MR dus een formele rol binnen de school. De MR overlegt ongeveer eens in de zes weken met de schoolleiding over belangrijke zaken. Het gaat dan bijvoorbeeld over de kwaliteit van het onderwijs, het veiligheidsbeleid, het toelatingsbeleid, arbeids- en rusttijdenregeling van het personeel, besteding van het geld, het vaststellen van vakanties en vrije dagen, het leerlingstatuut en de hoogte en bestemming van de vrijwillige ouderbijdrage.

 

De medezeggenschapsraad van Gymnasium Bernrode bestaat uit acht personen: vier vertegenwoordigers van het personeel, twee vertegenwoordigers van de ouders en twee vertegenwoordigers van de leerlingen. Alle ouders, leerlingen en personeelsleden kunnen zich hiervoor verkiesbaar stellen. De voorzitter van de MR geeft graag informatie over de werkzaamheden van de MR. U bereikt de MR via smi@bernrode.nl

De MR notulen en verslagen zijn te bekijken na inloggen in het ouderportaal.

Samenstelling MR Gymnasium Bernrode 2023-2024


Personeelsgeleding (PMR):

Oudergeleding: (OMR)

  • Chantal van Bussel [2022-2025]
  • Mw. Mirella Blauw [2019-2025]

Leerlinggeleding: (LMR)

Leden van onze MR hebben zitting in de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van het OSZG. Afgevaardigden naar de GMR namens het Gymnasium Bernrode zijn: Avine Terlunen en Mw. Susan van Mierlo.

Vergaderdata
Vergadering 1:       dinsdag 3 oktober | 15:00 - 17:00 uur
Vergadering 2:     dinsdag 14 november | 15:00 - 17:00 uur
Vergadering 3:   dinsdag 23 januari | 15:00 - 17:00 uur
Vergadering 4:   dinsdag 19 maart | 15:00 - 17:00 uur
Vergadering 5:   dinsdag 21 mei | 15:00 - 17:00 uur
Vergadering 6:   maandag 1 juli | 15:00 - 17:00 uur

Vergaderingen zijn openbaar en vinden plaats in lokaal 1.11 van het Gymnasium Bernrode. Mocht u een vergadering willen bijwonen, wilt u dan via mail contact opnemen met de voorzitter (smi@bernrode.nl)