Kunst & Cultuur

Hoe leuk is het om er achter te komen dat je in de muziek van Haydn – huh wie -  kunt horen dat hij alle instrumenten (mensen) even belangrijk vond? Dat Brahms een van zijn beste vrienden een lesje leerde door niet zijn cello maar de bescheiden altviool het grootste aandeel te geven in een ‘speciaal voor hem gecomponeerd’ cadeau. Kunst zorgt ervoor dat we niet inkakken!

Naast kennis vergaren, wetenschappelijk leren denken en onderzoeken vinden we het ook belangrijk dat onze leerlingen leren wat creatief denken inhoudt. Buiten de reguliere lessen Kunst besteden we – ook vakoverstijgend en met aandacht voor burgerschap - aandacht aan Kunst & Cultuur. Met hoofdletters!

Bijdrage, tips en programma

Dankzij subsidies van o.a. de Cultuurkaart, Gemeente Bernheze en Museumschatten lukt het om de bijdrage voor ouders te beperken tot €5,25 per schooljaar. Marjan van Geffen (mge@bernrode.nl) is onze cultuurcoördinator bij wie je voor vragen en tips (graag!) terecht kunt. 

Ook dit schooljaar zijn we er, dankzij onze nauwe contacten met theaters in de buurt en banden met nationale musea (waar soms oud-leerlingen werken, dat helpt) in geslaagd om een uitgebreid programma te organiseren.