Project Delphi

Inschrijven kan tussen 1 februari en 30 april.

Start Delphi 2024-2025: 31 oktober 2024.

Project Delphi is bedoeld voor (hoog)begaafde leerlingen die niet meer voldoende uitgedaagd worden op de basisschool. Hierbij maakt het niet uit of een leerling op hoogbegaafdheid getest is of niet. Zij krijgen een eerste onderdompeling in de klassieke talen en cultuur. Bijna een heel schooljaar lang volgen zij drie vakken die speciaal ontwikkeld zijn voor onze Delphi leerlingen. Iedere donderdag van 9.20 - 14.40 uur volgen zij lessen op Gymnasium Bernrode. Niels Hendriks deed mee en vertelt over zijn ervaring!

Project Delphi is onderdeel van ons BPS programma. BPS biedt versnelling en verdieping voor (hoog)begaafde kinderen. Bekijk hier ons extra onderwijsprogramma.

 

 

Nieuwe vakken 

Hij dook in de wereld van Latijn, aardrijkskunde en micro-elektronica. ‘Ik kende nog geen woord Latijn en had nog nooit van micro-elektronica gehoord. Bijna alles wat ik leerde, was nieuw voor mij.’ Zijn favoriete les? ‘Bij micro-elektronica leerden we programmeren. Op papier plakten we aluminiumfolie en sloten dit met kabels aan op een schijfje. Als je op het aluminiumstrookje drukte, hoorde je een geluidje en ging er een lichtje branden. Dat was echt ontzettend leuk om te doen!’

Leuke klas

Hoewel Bernrode al zijn favoriet was, gaf het Delphi-project de doorslag voor Niels. ‘Ik zit nu in de brugklas, samen met een groepje leerlingen die ook hetzelfde programma hebben gevolgd. Ik vind Bernrode een hele leuke school. Ik zit in de klas met kinderen die dezelfde interesses delen en ook graag nieuwe dingen leren. Bovendien is de school lekker klein en goed georganiseerd. Exacte vakken zitten aan de ene kant van het gebouw en kunst aan de andere kant. Zo weet ik altijd waar ik moet zijn.’

 

 

Meer informatie en aanmelden

Inschrijven kan tussen 1 februari en 30 april.

De inschrijvingen voor volgend schooljaar (2024-2025) zijn geopend. Ouders en/of leerkrachten kunnen hun interesse kenbaar maken door een e-mail te sturen naar  projectdelphi@bernrode.nl (tussen 1 februari en 30 april). Het is belangrijk om in te schrijven vóór de deadline van 1 mei. Er is slechts plaats voor 40 leerlingen om deel te nemen aan Project Delphi.
Alvorens de selectie zullen er intakegesprekken plaatsvinden met de basisscholen. Wij laten namelijk alleen leerlingen toe bij Project Delphi als de basisschool akkoord is met de deelname. Als er meer dan 40 aanmeldingen zijn, wordt er geloot onder de aanmeldingen. De selectie zal uiterlijk 1 juni gedeeld worden met iedereen die zich heeft aangemeld.