Toelatingsbeleid

Op deze pagina vind je alles over de toelating en het aanmelden van jouw zoon/dochter voor gymnasium Bernrode. In verband met corona kan je er ook voor kiezen om jouw kind online aan te melden. Vind je het leuker om fysiek op school te komen? Dan ben je van harte welkom op één van de twee aanmeldavonden. Meer informatie vind je hieronder.   

Aanmeldingscriteria

Om op Bernrode toegelaten te kunnen worden, heb je een positief advies van de basisschool nodig: VWO of HAVO/VWO.

Heb je een VWO-advies gekregen? Na binnenkomst en controle van gegevens worden leerlingen met een VWO-advies over het algemeen aangenomen. 

Heb je een HAVO/VWO-advies, dan bespreekt en beslist de toelatingscommissie van Gymnasium Bernrode of je aangenomen wordt. Het Leerling Volg Systeem van de basisschool speelt daarbij een belangrijke rol. In alle gevallen nemen we contact op met de basisschool.  

!LET OP! Er zijn basisscholen die hun adviesgesprekken hebben opgeschoven. Voor deze leerlingen geldt dat zij zich ook zonder definitief advies bij ons kunnen inschrijven. Zodra deze leerlingen hun advies hebben ontvangen zouden wij deze graag ontvangen en worden de leerlingen verder in het aanmeldingsproces meegenomen.

Data aanmelding

Je kunt je samen met je ouders/verzorgers aanmelden op:
  • Maandagavond 13 maart 2023 van 19.00 tot 21.00 uur
  • Dinsdagavond 14 maart 2023 van 19.00 tot 21.00 uur

Voor de aanmelding heb je nodig:

  • het aanmeldingsformulier (zie hiernaast)
  • het advies van de basisschool (indien al beschikbaar)
  • een kopie van ID-kaart of paspoort
  • eventuele kopieën van testen en/of een dyslexieverklaring
  • een briefje waarop je aangeeft bij wie je volgend jaar in de klas wilt komen (zie hiernaast)

Zijn er extra ondersteuningsbehoeften?

Voor een goede start op Bernrode is het wenselijk dat we hiervan op de hoogte zijn, zodat we uw kind indien nodig zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Daarom vragen wij ouders om ruim vóór de aanmelding een afspraak te maken met mevrouw Janine van Oss. Telefoon 0413-291342 of via mail jos@bernrode.nl. 

Mocht je nog vragen hebben over de aanmelding, dan kun je altijd contact opnemen met mevrouw Alicia Meijer. Telefoon 0413-291342 of via mail ame@bernrode.nl.