Klassiek de zomer doorKennismaken met Oudgrieks? Stoffig geworden Latijn weer oppoetsen? De mythes van de Grieken in het Grieks beluisteren? Zelf Latijn leren spreken? Zelf ervaren wat de kinderen nu eigenlijk leren bij Latijn en Grieks?

Dat kan allemaal in het onlineprogramma dat twee docenten, Mari van de Ven en Sietse Venema, en een kersverse alumnus van Bernrode, Jelt van Berloo, deze zomer aanbieden. We werken samen met Casper Porton van de talenschool Addisco die de cursussen Latijn voor zijn rekening neemt.

Voor sommige cursussen is geen of nauwelijks voorkennis vereist. Deelname is dan mogelijk zonder gymnasiale achtergrond. Andere cursussen zijn juist weer leuker of passender met gymnasiale achtergrond. De link naar de gedetailleerde informatie van de verschillende onderdelen is: https://www.addisco.nl/zomerprogramma/

Wees er snel bij, want de meeste cursussen beginnen al op 29 juni. De cursussen zijn over het algemeen in de avond.

 

Bijzonder aan dit programma is dat alle docenten de oude talen zelf spreken en hun niveau aanpassen aan dat van de cursisten, zodat je het Grieks en Latijn direct kunt begrijpen. Je hebt dus tijdens de les geen woordenboek en grammaticaoverzicht nodig.

 

 

 

 

Media
  • zomerschool290x210