Schoolwiki

Alle schoolinfo op één plek! Overal en op elk apparaat.

Wij vinden het vanzelfsprekend om onze ouders en leerlingen zo goed mogelijk te informeren over het onderwijs van onze school, over de zorg voor onze leerlingen en over veel andere praktische zaken zoals vakanties en lesvrije dagen, lestijden, verlofaanvragen.  Vandaar deze schoolwiki, een handige digitale schoolgids met een slimme zoekfunctie, zodat alle informatie op één plek beschikbaar is en op elk apparaat. 

Schoolgids

Download onze Schoolgids 2024-2025!

12. Ouders

12.1 Oudervereniging en ouderraad

Bernrode heeft een actieve Oudervereniging, waarvan alle ouders/verzorgers automatisch lid zijn. Deze wordt bestuurd door de Ouderraad, die als doel heeft de samenwerking en informatievoorziening tussen ouders/verzorgers en school te bevorderen.

De Ouderraad vergadert regelmatig samen met de conrector om te spreken over zaken die bij ouders/verzorgers en leerlingen leven. 

Hiervan doet ze verslag via de jaarvergadering en periodieke vergadernotulen gepubliceerd op de Bernrode website.

Verder verzorgen ze

  • Een jaarlijkse thema-avond voor ouders/verzorgers;
  • Actieve deelname van de Ouderraad tijdens ouderavonden en de Open Dag;
  • Een aandenken (bv. mok) voor de leerlingen die jaarlijks afstuderen;
  • Een jaarlijks bedankje voor al het Bernrode personeel;
  • De 3-jaarlijkse Rome-reis voor ouders/verzorgers. 

De Ouderraad...

  • Vertegenwoordigt ouders en verzorgers (= achterban) in het overleg met schoolleiding, de docenten, de medezeggenschapsraad (MR) en overige gymnasia;
  • Fungeert als klankbord voor de schoolleiding;
  • Stimuleert participatie van ouders/verzorgers;
  • Bevordert betrokkenheid, kennis en inzicht van ouders/verzorgers op het gebied van onderwijs en opvoeding.

De Ouderraad behartigt de belangen van alle ouders/ verzorgers van de leerlingen van gymnasium Bernrode. Ze wordt gefinancierd vanuit de vrijwillige ouderbijdrage en ontvangt jaarlijks van gymnasium Bernrode een bedrag van € 1.750,00.

Wilt u zaken onder de aandacht brengen? Mail uw ideeën, suggesties en opmerkingen naar ouderraad@bernrode.nl.

12.2 Contacten met ouders

Oriëntatie en kennismaking

Na de toelatingsprocedure vindt er in mei een algemene oriëntatiebijeenkomst voor de ouders van de aanstaande eersteklassers. Enkele weken na aanvang van het nieuwe schooljaar voeren de mentoren van klas 1 kennismakingsgesprekken met de ouders.

Ouderavonden

Tijdens de ouderavond, die rond oktober wordt georganiseerd, geeft de teamleider een presentatie over het schooljaar. Aansluitend is er een bespreking per klas met de mentor.

Na het eerste en tweede rapport krijgen ouders de gelegenheid de vakdocenten van hun zoon of dochter te spreken over de behaalde resultaten. Overigens kunnen ouders altijd contact opnemen met de mentor of de vakdocent.

Klankbordgroep ouders

Tweemaal per jaar overleggen de teamleiders met een groep ouders over alle zaken die spelen. Wat gaat goed? Wat kan beter?

Digitale nieuwsbrieven

De school informeert de ouders over diverse zaken met een nieuwsbrief: de Bernrode Digitaal. Deze verschijnt gemiddeld eens per maand. De Bernrode Digitaal is op het ouderportaal van Bernrode te vinden.

De website

Met onze website www.bernrode.nl houden we leerlingen en ouders op de hoogte van alle activiteiten, bijzondere gebeurtenissen, nieuws, roosterwijzigingen, etc. Roosterwijzigingen zijn pas te zien na inloggen op de website. We gaan ervan uit dat leerlingen en ouders de website regelmatig bezoeken. Daarnaast is het mogelijk via de website na inloggen met een wachtwoord in Magister de behaalde cijfers te zien. In de loop van dit schooljaar wordt de website vernieuwd.

De communicatie verloopt per e-mail, via de elektronische leeromgeving ELO (Magister) en via de website van Bernrode.

Het is daarom belangrijk dat de administratie van de school op de hoogte is van wijzigingen in e-mailadressen.

Ook als ouders of leerlingen niet willen dat foto’s gebruikt worden op de website of in andere communicatiematerialen van de school, kan dat via de administratie doorgegeven worden.

E-mail

Alle leerlingen en medewerkers hebben een eigen e-mailadres.

12.3 AVG

Sinds mei 2018 is de AVG van kracht. OSZG, de stichting waar Gymnasium Bernrode onder ressorteert, is op stichtingsniveau verantwoordelijk hiervoor. Op de website van het OSZG kunt u de meest recente informatie vinden m.b.t. de AVG.

 

Er zijn geen items gevonden.