Buiten-les-activiteiten

Sport
Iedere vrijdagmiddag het achtste en negende lesuur is er op school voor leerlingen gelegenheid verschillende sporten te beoefenen. Onze leerlingen nemen ook jaarlijks deel aan sportevenementen binnen en buiten de school. Onze school heeft tevens een badmintonteam.

Open podium
Al enkele jaren kunnen leerlingen én medewerkers van Bernrode laten zien wat ze in hun mars hebben op het gebied van muziek, dans, cabaret, poëzie, sport, etc…Tijdens het Open podium kunnen ze zich ook van een heel andere kant presenteren. Al jaren wordt dit door vooral de leerlingen georganiseerd en gepresenteerd. Al jaren een groot succes!!

Wiskundewedstrijden
Kangoeroe is een wiskundewedstrijd voor basisschoolleerlingen en middelbare scholieren, die gelijktijdig in 28 Europese landen wordt gehouden. Op Bernrode nemen alle leerlingen van klas 1 en 2 deel aan de wedstrijd. Om onze leerlingen te laten merken dat wiskunde niet alleen een theoretisch vak is en wel degelijk nuttig is om praktische problemen mee op te lossen, doen zij in hun schoolcarrière allemaal mee met de landelijke wiskunde A- en B-dag. Alle vijfdeklassers op Gymnasium Bernrode doen mee aan een van beide wedstrijden. In het verleden is een groep Bernrodianen in die finale tweede geworden!!

Musical
Al vele jaren trekt de Bernrode-musical volle zalen in de Blauwe Kei in Veghel. De musical  ‘Wie van de 3?, gebaseerd op ‘Mamma Mia’, werd in juni 2007 opgevoerd en was een daverend succes. In 2008 was het niveau weer hoog met de musical The Wiz.  In 2010 'Aïda' in 2011 'Beauty and the Beast' in 2012 "West Side Story" in 2013 ‘De 3 Musketiers’  in 2014 'Love Me Tender in 2015 'Legally Blonde' in 2016 'Chicago'.
Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook nog even naar www.bernrodemusical.nl gaan.

Musical 2014
Gymnasium Bernrode | Abdijstraat 36 | 5473 AG Heeswijk-Dinther | Tel: 0413 - 291342 | Fax: 0413 - 294093 | E-mail: administratie@bernrode.nl