Schoolwiki

Alle schoolinfo op één plek! Overal en op elk apparaat.

Wij vinden het vanzelfsprekend om onze ouders en leerlingen zo goed mogelijk te informeren over het onderwijs van onze school, over de zorg voor onze leerlingen en over veel andere praktische zaken zoals vakanties en lesvrije dagen, lestijden, verlofaanvragen.  Vandaar deze schoolwiki, een handige digitale schoolgids met een slimme zoekfunctie, zodat alle informatie op één plek beschikbaar is en op elk apparaat. 

Schoolgids

Download onze Schoolgids 2023-2024!

2.2 Doelstelling

Gymnasium Bernrode wil voor alle vwo-leerlingen uit de regio een goede en uitdagende gymnasiumopleiding bieden. We willen al onze leerlingen excellent onderwijs bieden, hun talenten leren kennen en hen optimaal voorbereiden op hun weg richting (wetenschappelijk) vervolgonderwijs. Er zijn veel mogelijkheden voor verdieping, verbreding en versterking. We proberen zo veel mogelijk maatwerk te leveren, zodat elke leerling zich op zijn plek voelt bij ons.

Door onze brede opleiding met veel verdiepings- en verbredingsmogelijkheden helpen we onze leerlingen kritische en zelfstandige wereldburgers te worden met een open blik naar andere tijden en culturen. Met een Bernrode-diploma kunnen onze leerlingen hun vervolgopleiding goed aan en kunnen ze zich waarmaken in de posities die ze later zullen gaan bekleden, vaak zijn dat functies met veel verantwoordelijkheden.

We hechten aan onderwijs met goede leermiddelen in een plezierig en open klimaat dat de basis legt voor een leven lang prettig leren. Sociale veiligheid staat bij Gymnasium Bernrode hoog in het vaandel.